عضو شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه تنوع مدارس یکی از عوامل اصلی ضدیت با عدالت آموزشی است که باید مشکل آن حل شود گفت: تا مشکل حل نشود دانشآموزان، مدیر و معلم خوب جدا میشوند و به مدارس هیئت امنایی میروند و چیزی که میماند دانشآموز ضعیف درسی، بدون انگیزه، با معلم و مدیر بدون انگیزه و یک فضای آموزشی نامناسب است.
علیاصغر فانی در گفتوگو با ایسنا، درباره پرداخت شهریه در مدارس دولتی گفت: مدیر مدرسه دولتی برای هزینههای جاری مدرسه بودجهای ندارد؛ دولت تنها حقوق معلمان را پرداخت میکند و بابت هزینههای جاری، اعتباری به مدارس نمیدهد، بنابراین مدیر مدرسه مجبور است از دانشآموزان هزینه دریافت کند تا برق و آب مدرسه قطع نشود.
وی با بیان اینکه در مدارس دولتی اولیاء برای پرداخت شهریه مقاومت و اعلام میکنند طبق اصل ۳۰ قانون اساسی تحصیلات رایگان است افزود: برخی برنامهریزی کردند تا اولیاء با میل خودشان هزینه پرداخت کنند و اینگونه پای ایجاد مدارس هیئت امنایی به میان آمد.
وزیر سابق آموزش و پرورش با بیان اینکه تنوع مدارس یکی از عوامل اصلی ضدیت با عدالت آموزشی است که باید مشکل آن حل شود ادامه داد: تا مشکل حل نشود دانشآموزان، مدیر و معلم خوب جدا میشوند و به مدارس هیئت امنایی میروند و چیزی که میماند دانشآموز ضعیف درسی، بدون انگیزه، با معلم و مدیر بدون انگیزه و یک فضای آموزشی داغون است.
فانی با بیان اینکه اگر هدف استقرار عدالت آموزشی است باید تنوع را کاهش دهیم عنوان کرد: شعار عدالت آموزشی دادن راحت است اما اجرای آن راحت نیست. همواره این سوال مطرح است چرا مناطق محروم بعد از چند دهه همچنان محروم هستند؟ که باید در پاسخ گفت چون مناطق محروم از خودشان نیروی بومی متخصص ندارند بنابراین با هدف حل این مسئله NGOهایی بدون کمک مالی از دولت و با کمک از مردم و نهادهای خصوصی راه اندازی شد تا در جهت کمک به مناطق محروم گام برداشته شود.