کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

هنر زندگی (۱۸۲)

14 بهمن 1403 ساعت 11:29


درود بر انسان های امیدوار و سرحال

بدون شک امیدوار و سرحال بودن در دنیای امروز خودش یک مهارت به حساب می آید. در واقع می توان گفت آنقدر دلایل و عوامل گوناگونی در اطراف ما وجود دارد که می توانند حال ما را بد کنند که دستیابی به این مهارت را ضروری می نماید. همچنین کم نیستند افرادی که از درون، حال خود را مدام بد می کنند و بر نگرانی های خود می افزایند که آنها نیز بایستی حتماً با مهارت چگونه شاد و امیدوار بودن آشنا شده و تکنیک های آن را تمرین کنند.
در مطلب این هفته "هنر زندگی" به دنبال آن هستیم که ببینیم چه کارهایی می توانیم انجام دهیم که در شرایط کنونی حالمان را خوب و خودمان را شاد، امیدوار و پر انرژی نگه داریم.

 


راهکارهایی برای سرحال و امیدوار بودن
همانطور که در بالا گفته شد به طور کلی دو دسته عوامل می توانند حال ما را بد کنند:
یکی عوامل بیرونی و محیطی، که فراوانند و خارج از شمارش! مانند همین وضعیت اقتصادی نابسامان موجود که بر تمامی جنبه های زندگی ما اثر خود را گذاشته است. دیگری هم عوامل درونی است. مانند اینکه فرد با نوع نگاه و تفکراتش بر نگرانی های خود بیفزاید و به دست خود، از خودش سلب آرامش کرده و مدام استرس و اضطراب را تجربه نماید.

به خوبی می دانیم که برای داشتن روحیه شاد و امیدوار حتماً به صلح و آرامش نیاز داریم و کسی نیست که این موضوع برایش اهمیتی نداشته باشد. یکی از توصیه های مهم برای داشتن زندگی امیدوارانه و سرحال، این است که با خودمان، دیگران و همه‌ی موجودات اطراف‌مان مسالمت‌آمیز رفتار و زندگی کنیم. اینکه چگونه آرامش داشته باشیم در واقع به باورها و شیوه‌ی زندگی شخصی خودمان برمی‌گردد. با این حال اصول اولیه‌ای وجود دارد که زیربنای آرامش در زندگی را تشکیل می‌دهد و نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. این اصول اولیه شامل پرهیز از خشونت، داشتن عقاید متعادل به دور از افراط و تفریط، تمرین بردباری در برابر اتفاقات و تفاوت‌ها، توجه کردن به داشته ها و نعمت ها و لذت بردن از زیبایی‌های زندگی و نظایر آنها هستند.
 


نکته ی مهم در مورد عوامل بیرونی که آرامش ما را بهم می ریزند و حالمان را بد می کنند این است که تقریباً کنترل اکثر آنها در اختیار ما نیست، اما اگر ما در پذیرفتن آنچه که در اختیار ما نیست تمرین کنیم، برای رسیدن به آرامش درون و بهتر شدن حالمان بسیار مفید است. ما بهتر است قبول کنیم اموری در جهان پیرامون ما وجود دارند که تغییر و کنترلش در اختیارمان نیستند و باید یاد بگیریم هرچه را نمی‌توانیم کنترل کنیم، تحمل کنیم و سعی کنیم با آن کنار بیاییم. همین افزایش روحیه پذیرش، کمک بزرگی برای سرحال شدن و رسیدن به آرامش درونی است. همه ما تجربه کرده ایم که گاهی خودمان راهی را انتخاب می‌کنیم و دنیا راه دیگری را به ما پیشنهاد می‌کند که انگار دارد به ما زور می‌گوید، اما اینکه بتوانیم بین خواسته‌ خودمان و خواسته‌ دنیا تعادل برقرار کنیم و بهترین گزینه را انتخاب کنیم مهم است. یافتن راه‌هایی برای متعادل کردن اهداف درونی با راهی که ما درنهایت انتخاب می‌کنیم یکی از رازهای رسیدن به آرامش درون و بهتر شدن حالمان است.

 


بنابر این توصیه ما به خودمان این است که در مواجهه با مشکلات زندگی انعطاف‌پذیرتر باشیم. یادمان نرود تغییردادن افکار سفت و سخت آسان‌تر است تا اینکه بخواهیم موقعیت‌های سفت و سختی که جلوی ایده‌‌های ما را گرفته‌اند، تغییر دهیم.
توصیه دیگر این است که مراقب باشیم از خنده و خندیدن فاصله نگیریم و در موقعیت های مختلف سعی کنیم بخندیم و بخندانیم و محیط اطرافمان را شاد نگه داریم. همین خندیدن باعث ترشح هورمون های شادی بخش در ما شده و حالمان را بهتر و بهتر می کند. همچنین است اوقاتی را که سعی می کنیم با دیگرانی که دوستشان داریم و دوستان صمیمی ما تلقی می شوند، بگذرانیم. 

 


امروزه افرادی که به درستی سعی در داشتن دوستان خوب و حفظ آنها کرده و اوقات با کیفیتی را با آنها می گذرانند، حتماً می توانند به روحیه ی سالم و امیدوار خود کمک کرده و زندگی بهتری را تجربه می کنند. چنین انسان هایی همواره تلاش می کنند تا از زندگی شلوغ و پر تراکم و بی نظم فاصله گرفته و قدری زمان به خود اختصاص دهند. هر از گاهی یک وقفه برای پرداختن به خود ایجاد می کنند. یا کاری را که کاملا خوشحالشان می‌کند انجام می دهند تا برای انجام بقیه‌ امورات زندگی‌ آماده شوند. ایجاد تعادل در زندگی بخصوص بین کار و تلاش و تفریح و استراحت بسیار می تواند روحیه بخش و مفید باشد.

اجازه دهید این بحث را باهم در هفته ی آینده نیز دنبال کنیم، چرا که راههای رسیدن به آرامش درون آنقدر مهم هستند که انسان می تواند ناملایمات بیرونی را با داشتن روحیه ی سالم و امیدوار، راحت تر پشت سر بگذارد.

تألیف، تهیه و تنظیم:
فاطمه موسوی، روان شناس و زوج درمانگر 
شاهین نوش آبادی، مدرس و مشاور امور خانواده


پیام زندگی (175)


کد مطلب: 2351

آدرس مطلب: https://www.naziabadiha.com/news/2351/هنر-زندگی-۱۸۲

نازی آبادی ها
  https://www.naziabadiha.com