کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

هنر زندگی (۲۰)

20 آذر 1400 ساعت 9:49



خوانندگان گرامی هنر زندگی
درود بر شما
 
گاهی بکارگیری برخی از توصیه ها در جهت بهتر شدن روابط همسران با هم بسیار نتیجه بخش است. از آنجا که در روابط زناشویی به دلیل طولانی بودن رابطه امکان بروز عادت ها و تفاوت ها بسیار بیشتر است، بنابراین می طلبد تا در رفتار و گفتار با همسرمان دقت بیشتری به خرج دهیم. تاکنون متوجه شدیم که بروز تعارض و اختلاف در بین همسران کاملاً اجتناب ناپذیر است ولی آنچه که خیلی مهم است چگونه برخورد کردن با این تعارضات و اختلافات است. زن و مرد با وجود اشتراکات فراوان، تفاوت‌هایی نیز در خلقت جسمانی، روانی، عاطفی و به تبع آن، نیازها و خواسته‌ها و اهداف و وظایف محول شده دارند. زوجین می توانند با شناخت این تفاوت‌ها و استفاده از راهکارهای بیان شده و نیز راهکارهای دیگری مانند درک و فهم متقابل، همکاری در امور منزل، صداقت و پرهیزازعیب‌جویی و غرور و یکدندگی و لجبازی و ...  اختلافات را در زندگی به حداقل برسانند.
همانقدر که بکارگیری روش ها و توصیه های درست و دقیق و بجا می تواند در رفع تعارضات کمک کننده باشند، به همان میزان نیز روش های نادرست برخورد با تعارضات می تواند مشکل را دوصدچندان کرده و گره کور بر حل اختلاف و تعارض زناشویی زده و آن را تشدید کند.
در این هفته بر آنیم تا به یکی از زمینه های تشدید تعارض در بین همسران که از فراوانی نسبتاً بالایی هم در جامعه ی ما برخوردار است بپردازیم:
 
 🔴 مراقب دخالت های والدین خود باشید
 
در زندگی زوجین جوان بسیار دیده شده که بزرگترها و والدینی که خود را با تجربه ترمی دانند، با نیت خیر به زعم خود اقدام به راهنمایی هایی به فرزندانی که تازه ازدواج کرده اند، می نمایند. همین دخالت‌های برخی از والدین که به نیت خیرخواهی و کاملاً غیر عمد در زندگی همسران اتفاق می افتد، زمینه‌ بروز اختلاف میان زوجین می‌شود. به وفور دیده می شود که برخی از والدین به بهانه جوان بودن و بی‌تجربگی فرزندشان یا همسرش، مدام به زندگی آنها سرک می‌کشند و آن‌ها را مجبور می‌کنند که به سبک والدین‌شان زندگی کنند یا زندگی‌شان را مانند والدین خود مدیریت کنند. گاهی حتی می‌کوشند تا همسر فرزندشان را به پیروی از ارزش‌های خانوادگی‌‌شان عادت دهند. چنین مسائلی اغلب سبب بروز اختلاف میان زوجین می‌شود. از این رو هر یک از زوجین باید با رعایت و حفظ ادب و احترام به والدین خود، ضمن بهره‌مندی از تجربه‌ها و مشورت‌های آنان در حل اختلافات، مانع دخالت‌های مکرر و بی‌مورد شوند. امکان اینکه این دخالت‌ها و حتی با نیت مشورت دادن ها، باعث ایجاد سوءظن، بدگمانی و بدبینی در زوجین شود، بسیار زیاد است.
 البته این را هم باید گفت که خیلی وقت ها نیز خود فرزندان با انتقال ناشیانه مسائل زندگی خود به والدین، زمینه ی این دخالت ها را فراهم می آورند. رعایت اصل رازداری زناشویی، مشخص کردن خطوط زندگی مشترک و عدم اجازه دخالت به دیگران در مسائل زندگی مشترک، حتماً می‌تواند تا حدود بسیار زیادی تعارض‌ها و اختلافات میان همسران را کاهش دهد.
همانطور که در فرهنگ زندگی ما و حتی در آموزه های دینی رعایت حقوق والدین و صله رحم و دید و بازدید و رفت و آمد بخصوص با والدین سفارش شده، ضمن رعایت این مهم، باید مراقب بود که در برخی موارد دیدارهای مکرر و بدون برنامه و غیرضروری با خانواده‌های طرفین که گاه در طول هفته بارها اتفاق می‌افتد، می‌تواند باعث ایجاد مشکل شود. هر یک از زوجین باید دقت کنند تا با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح میزان و مدت دید و بازدید با خانواده‌های خود و برقراری ارتباط و مکالمات به اندازه ای که فارغ از هر گونه تبادل اطلاعات خصوصی و رازهای زندگی زناشویی شان باشد را تمرین کنند تا از بروز اختلافات بین خود و همسرشان جلوگیری کنند.



بد نیست بدانید که در اینگونه موارد مشاوران امور خانواده مجبور می شوند تا علاوه بر آموزش مهارت های ارتباطی بین زوجین، جلسات گفتگویی هم با والدین ایشان برقرار کنند تا حد و مرزهای ورود والدین به زندگی فرزندانشان را برایشان روشن سازند. کار زمانی سخت تر می شود که برخی از والدین با ادعای تحصیلات و تجربه ی بیشتر، خود را محق می دانند تا حتماً به زندگی فرزندشان سر و سامان دهند اما چون اصول این کار را نمی دانند، به همین دلیل مدام به زندگی فرزندشان ذره بین انداخته و مراقب تمام رفتار و روابط زوج جوان با یکدیگر بوده یا به گزارش گیری مدام از زندگی فرزندشان مشغول هستند و پشت سرهم برای فرزند خود نسخه می پیچند که چه بگوید و چه نگوید، چه بکند و چه نکند! غافل از اینکه در بسیاری از موارد با این دخالت ها و عجله ها و اشتباهاتی که این دسته از والدین برای به اصطلاح سر و سامان دادن به روابط همسران جوان می نمایند، اوضاع زندگی فرزندشان را بد و بدتر کرده و خدای ناکرده خود باعث بروز جدایی و طلاق در زندگی فرزندشان می شوند.
توصیه ی جدی در اینگونه مواقع به زوجین جوان این است که ضمن مطالعه کتب و مطالب و مقالات مفید پیرامون بهتر شدن روابط همسران، در موارد دشوار و پیچیده بجای دل سپردن به نصایح و سفارشات والدین که عموماً با دلسوزی و خیرخواهی مطرح می شوند، به مشاوران امور خانواده مراجعه نموده و از تکنیک ها و روش های موثر در بهتر شدن روابط زوجین بهره مند شوند.
 
با آرزوی پیمودن راه صحیح و کسب مهارت ها برای رسیدن به زندگی مطلوب و پرازعشق و صمیمیت🌹
 
فاطمه موسوی، روان شناس
شاهین نوش آبادی، مشاور
 
https://www.naziabadiha.com/images/docs/files/000000/nf00000362-1.mp4
 پیام زندگی (15)


کد مطلب: 362

آدرس مطلب: https://www.naziabadiha.com/news/362/هنر-زندگی-۲۰

نازی آبادی ها
  https://www.naziabadiha.com