کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

هنر زندگی (۶۵)

7 آبان 1401 ساعت 10:53


 سلام و درود بر شما
 
در ادامه موضوع مهم فرزندپروری که از هفته ی گذشته آغاز کردیم، در این هفته به برخی دیگر از اصول مهم در این بحث خواهیم پرداخت. فرزندپروری رویکردی است که به والدین کمک می کند با روشی مثبت و سازنده کودک خود را پرورش دهند . والدین از طریق آگاهی از اصول فرزندپروری می توانند فرزندی سالم و با اعتماد به نفس تربیت کرده و سلامت روان او را تا حدود زیادی تضمین کنند.
 
🔴  برخی دیگر از اصول مهم فرزندپروری
 
خوب است بدانیم که آمادگی برای تربیت فرزند، خیلی مهم تر از آمادگی برای ازدواج است. هر قدر که قبل از ازدواج، کسب آمادگی های لازم برای ازدواج توصیه شده است، چندین برابر آن به زوجین تازه ازدواج کرده، جهت آمادگی برای فرزند پروری تاکید گردیده است.
تربیت کودک شاد و سالم ، یکی از چالش برانگیزترین و در عین حال یکی از ارزشمندترین مسئولیت های والدین است که نباید از آن غافل شد. 
 فراموش نکنیم که نمی توان آموزش همه ی موازین تربیتی را فقط از متولیان مدرسه فرزندمان انتظار داشته باشیم و نقش خودمان را در این موضوع نادیده بگیریم. حداقل این را می دانیم تا قبل از اینکه فرزند ما مدرسه رو شود، به‌ مدت ۶ سال و با احتساب دوران بارداری به مدت قریب به ۷ سال در نزد ما والدین است که لحظه لحظه ی آن درخور توجه است. فرزند پروری خوب بسیار مهم تر از آموزش هایی است که کودکان در مدرسه می بینند و سلامت روان فرزندان بسیار موثرتر از درس های مدرسه است .بنابر این توجه داشتن به محیطی امن و آرام برای او یکی از مهمترین اصول فرزند پروری است. این مطلب به معنای فراهم کردن صمیمیت و عاطفه برای کودکان توسط والدین در فضایی پایدار و با ثبات در خانه است که کودک در آن از محبت و توجه و امنیت لازم برخوردار باشد. همچنین پدر و‌مادر از محیط فیزیکی فرزندش نیز نباید غافل باشد و ه‍رآن و هر لحظه باید بداند که کودکش کجاست و چه می کند و با چه کسی بازی می کند و چه بازی انجام می دهد؟ توجه به امنیت کودک از همه ی جوانب بر پدر و مادر واجب است.بايد محيطی امن و خوشايند برای رشد و شكوفايی كودک فراهم باشد، مكانی دور از خطر و همراه با رسيدگی و نظارت والدین! در عين حال لازم است این محیط برای كودک جالب و آموزنده باشد و همچنین پاسخگوی نیازهای کودک باشد. برای مثال وقتی كه فرزندمان سئوال می پرسد، كمک می خواهد، توجه می طلبد و يا نياز به نصيحت و توصيه دارد، در دسترس او باشیم و بتوانیم نیازهای او را برآورده کنیم.



 
وجود نظم و یک سیستم انضباطی نرم و در عین حال قاطع برای تربیت کودکان لازم است. برای بزرگ كردن كودكان، ما به یک رفتار انضباطی نياز داريم تا به فرزندانمان آرام آرام بياموزيم که مسئوليت رفتارهایش با خود اوست و بایستی پيامد آنها را بپذيرد و ياد بگيرند رفتارها و هيجان های خودشان را كنترل كنند. اگر رفتار و واكنش های ما قابل پيش بينی و با ثبات باشد کودکان بهتر می توانند با انتظارات ما کنار بیایند و تکلیف خود را نیز بهتر متوجه می شوند. نظم قاطع یعنی وقتی کودک رفتار نادرستی انجام می دهد یا بی نظم است مصمم و با ثبات عمل کنیم و در برابر رفتار اشتباهش با صبر و حوصله پاسخ بدهیم و به او بیاموزیم تا درست رفتار کند.
در عین حال باید حواسمان باشد که کودک ما هنوز خیلی کوچک است و باید سطح انتظارات خود را از او کنترل کنیم. همچنین انتظارات از خودمان را نیز به عنوان یک پدر یا مادر موفق در امر تربیت باید متعادل کنیم چرا که موفقيت روش های تربيتی به چگونگی و ميزان انتظارات ما از عملكرد كودک و همچنين انتظار از خودمان به عنوان يک والد بستگي دارد. اگر انتظار ما از فرزندمان غير واقع بينانه يا زيادتر از توان او باشد ناخواسته او را در معرض آسيب و آزار قرار می دهیم  و اگر انتظار کمی داشته باشيم در واقع از تربیت صحیح او غفلت می كنيم. همچنین اگر از خودمان توقع كامل و بی نقص بودن در امر تربیت فرزند داشته باشيم به سرعت خسته و نا اميد می شويم و احساس بی كفايتی و ناكامی به ما اجازه نمی دهد مهارت های درست فرزندپروری را به كار ببريم.
بنابر این ملاحظه می شود که در این موضوع نیز پیدا کردن خط تعادل بسیار مهم است.
 
حتماً در مطالب هفته های بعدی باز هم در خصوص فرزند پروری مطالبی را خدمت شما مطرح خواهیم کرد.
 
تهیه و تنظیم:
فاطمه موسوی، روان شناس و زوج درمانگر
شاهین نوش آبادی، مشاور امور خانواده

 
پیام زندگی (61)


معرفی کتاب (مشاوره با نوجوانان در شرایط فقدان سوگ و آسیب)


کد مطلب: 796

آدرس مطلب: https://www.naziabadiha.com/news/796/هنر-زندگی-۶۵

نازی آبادی ها
  https://www.naziabadiha.com