کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

هنر زندگی (۷۴)

10 دی 1401 ساعت 17:13


سلام و درود بر شما والدین صبور و پرحوصله
 
بدون شک یکی از ویژگی های مهم و بارز والد بودن، همانا داشتن صبر و حوصله فراوان است. زوجین جوان گاهی این سوال برایشان مطرح می شود که بهترین زمان برای فرزندآوری آنها چه مدت پس از ازدواج است!؟ پاسخ ما هیچگاه یک مدت زمان خاص برای همه‌ی زوجین نیست! اینکه بگوییم مثلاً یکسال یا دوسال پس از ازدواج همه می توانند اقدام به فرزندآوری کنند پاسخی سخت اشتباه است، چراکه والد شدن نیز نیاز به بلوغ خاص خودش دارد و زمان این بلوغ برای زوجین مختلف، متفاوت است. قطعاً زوجینی که پس از ازدواج تلاش جدی کرده اند تا ابتدا روابط همسری خود را تعمیق و ارتقاء بخشند، خیلی زودتر می توانند وارد مراحل یادگیری و آموزش فرزند‌پروری شده و سپس والد شوند. این دسته از زوجین هم زمان بر روی صبوری، حوصله و افزایش تحمل و تاب آوری خود نیز دقت می کنند چرا که در طی آموزش های فرزند‌پروری به درستی در می‌یابند که بدون داشتن این مهارتها و ویژگی‌ها، هیچگاه نخواهند توانست والد خوبی برای تربیت فرزند خود باشند.
در اینجاست که ما نیز به دنبال بحث هفته گذشته، توصیه های خوبی برای والدین صبور و پرحوصله جهت آموزش تحمل شکست برای کودکشان داریم:


 
🔴 آموزش تحمل شکست و تاب آوری در فرزندان
 
باید اذعان کنیم که همواره مواجه شدن با شکست برای کودکان یک اتفاق دردناک است اما پدران و مادران فهیم و آگاه می دانند کودکان در صورتی به انسان های موفق تبدیل می شوند که دوره هایی از شکست را پشت سر گذاشته و از آن برای حل مساله به روش بهتری استفاده کنند. این دسته از والدین زمینه‌ی گفتگو را به سمت و سویی سوق می دهند تا فرزندشان در مورد دلایل شکست خود صحبت کند و در مواقع لزوم با او همدردی کرده و در یافتن راههای جدید رسیدن به موفقیت با او همفکری می کنند.
شاید باورتان نشود، اما هستند پدران و مادران دقیقی که گاهی خودشان مقدمات شکست خوردن فرزندشان را در دوران کودکی فراهم می آورند تا او طعم تلخ شکست را چشیده و برای رسیدن به موفقیت دست به تلاش مجدد بزند.  آنها گاهی اندکی از کودک خود فاصله می گیرند و اجازه می دهند تا برایش شکست اتفاق بیفتد. بدیهی است که دیدن عدم موفقیت و ناراحتی فرزند برای پدرو مادر و حتی مربی و معلم او لحظات دشواری است اما باید پرورش دهندگان کودک این فرصت را به او بدهند تا برای رسیدن به اهدافش تلاش کند، شکست بخورد و دوباره تلاش کند تا نتیجه دلخواه را به دست بیاورد. در غیر این صورت کودک مهارت های لازم را فرا نمی‌گیرد و در مراحل مختلف زندگی دچار مشکلات عدیده ای می گردد!
فراموش نکنید درست زمانی که فرزند شما با عدم موفقیت در یک موضوع مواجه می شود در واقع همان موقعیتی است که شما می توانید مهارت های لازم در مورد تحمل شکست و حل مساله را به او بیاموزید. شما والدین می توانید بعد از  عدم موفقیت کودک از روش هایی برای رسیدن به هدف استفاده کنید که کودک را به موفقیت نزدیک می کند.
با این روش او می پذیرد که وضعیت همان وضعیت قبل است اما باید برای رسیدن به موفقیت به جای ناامیدی از روش های جدید و متفاوتی استفاده کرده و باید که تلاشی مجدد نماید. همچنین می توان به او این آموزش را داد که گاهی علیرغم بسیاری از تلاش ها نمی توان با برخی از نا‌امیدی‌ها مقابله کرد و باید آن را نیز به عنوان بخشی از زندگی بپذیرد!
در اینجاست که می توانید به فرزند خود توضیح  دهید که شکست در کارهای انسان بخشی از فرآیند طبیعی زندگی است و همه ی افراد گاهی آن را تجربه خواهند کرد. شما والدین به عنوان الگوی اصلی کودک می توانید تجارب خود را از شکست هایتان با او در میان بگذارید. البته یادآوری می شود که کودکان درکی از شکست ندارند و فکر می کنند که همه ی کارها باید طبق خواسته و برنامه ریزی آنها پیش رود. اما ما نیز می توانیم به آنها بیاموزیم که اگر نتوانستند طبق مسیری که تعیین کرده اند به هدف خود دست پیدا کنند اشکالی ندارند و باید مجددا تلاش کنند و آنقدر روش های مختلف را امتحان کنند تا به هدف خود برسند.
 

بنابر این فراموش نکنیم که موضوع آموزش تحمل شکست و اینکه چه برخوردی می توان در مواجهه با آن داشت از مسائل مهم در تربیت فرزند است و اینکه عدم یادگیری تحمل شکست در کودکان آنها را در معرض یأس، ناامیدی و افسردگی قرار می دهد. همچنین یادآوری می نماییم اگر کودکان توانایی قبول و مقابله مناسب با شکست را یاد نگیرند در آینده از انجام فعالیت های جدید و تلاش کردن در هر مسیری اضطراب داشته و خواهند ترسید. پس هیچگاه به دنبال افزایش فشار بر روی کودکان برای برنده شدن در زمینه های مختلف نباشیم و همواره این اطمینان را به او بدهیم که همیشه دوستش داریم و حامی او هستیم حتی اگر شکست بخورد!  او باید به این اطمینان برسد که پدر و مادر و حتی معلم و مربی اش، بیشتر از نتیجه‌ی رسیدن به موفقیت، از روحیه‌ی تلاش مجدد او و یافتن راههای جدید رسیدن به موفقیت بعد از هر شکست، خوششان می آید.
و به عنوان آخرین توصیه، مرور زندگی‌نامه بسیاری از بزرگان تاریخ بشریت که موفقیت خود را مرهون داشتن روحیه‌ی تلاش مجدد پس از هر شکستی دانسته و اینکه امید خود را برای دستیابی به پیروزی و موفقیت هیچ‌گاه از دست نداده اند، برای فرزندان خیلی مهم است، چه خودشان مطالعه کنند و یا ما برایشان در موقعیت های مناسب بازگو کنیم. بدیهی است که دیدم انیمیشن ها و فیلمهای مرتبط با این موضوع نیز می تواند برای فرزندان بسیار کارساز باشد.
 
برای همه ی شما خوبان آرزوی موفقیت در کسب فضایل و ویژگی های مهم تربیت و فرزندپروری می نماییم. لازمه ی پدر و مادر بودن صبوری و پرحوصلگی و دقت در این توصیه هاست.🌹
 
اقتباس، تهیه و تنظیم:
فاطمه موسوی، روان شناس و زوج درمانگر
شاهین نوش آبادی، مشاور امور خانواده

 
پیام زندگی (71)

 


کد مطلب: 910

آدرس مطلب: https://www.naziabadiha.com/news/910/هنر-زندگی-۷۴

نازی آبادی ها
  https://www.naziabadiha.com