تاریخ انتشارسه شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۰۱
کد مطلب : ۲۲۳۳

هنر زندگی (۱۶۸)

سلام و درود بر مخاطبان گرامی
داشتن یک زندگی شاد و سالم آرزوی هر انسانی است. علیرغم همه مسائل و مشکلاتی که ممکن است پیرامون ما را فرا گرفته باشد، اما بر اساس نظر متخصصان روان شناسی، این خود ما هستیم که می توانیم با نوع نگاه و انتخاب سبک مناسب برای زندگی مان، به آن موقعیت شاد و سالم دست پیدا کنیم.امروز توصیه هایی در این خصوص با شما در میان خواهیم گذاشت.

چگونه به یک زندگی شاد و سالم دست پیدا کنیم؟
شما بارها در همین ستون هنر زندگی خوانده اید که گفته ایم جسم و روح ما مکمل یکدیگرند و سلامت روح ما به اندازه جسم ما مهم است. اکثر مردم تصور می‌کنند سبک زندگی سالم و شاد فقط رعایت رژیم غذایی منظم، انجام ورزش روزانه و پرهیز از مصرف سیگار و مشروبات است. ضمن اینکه این رسیدگی های جسمی بسیار مهم هستند اما انجام این اقدامات کافی نیستند. ما زمانی می‌توانیم ادعا کنیم دارای سبک زندگی‌ سالم و شاد هستیم که راهکار‌هایی مثل مثبت اندیشیدن، حفظ آرامش، ایجاد رابطه خوب با دیگران، پرهیز از استرس کاذب و… را هم برای سلامت روح و روان خود انجام دهیم.

 

وضعیت جامعه نشان می‌دهد سالانه تعداد زیادی از افراد به بیماری‌های مختلف قلبی و عروقی، روحی و روانی، دیابت، کبد، کلیه و سرطان و ... مبتلا می‌شوند و از سویی دیگر این را نیز می دانیم که تعداد بالای افراد بیمار در یک جامعه
موجب دل مردگی، افسردگی و در نهایت عدم پیشرفت کل جامعه می‌شود. پس هر یک از ما با مراقبت از خودمان به عنوان عضوی از خانواده و جامعه ی خود، می‌توانیم به سلامتی و شادابی محیط پیرامونی خود کمک کرده و آن را از آسیب‌های متعدد نجات دهیم و سلامت و شادابی کل جامعه را نیز باعث شویم.

توصیه ای که داریم این است زمانی که تصمیم به انجام کاری می‌گیریم، حتماً سعی کنیم به آن کار اقدام کنیم و به دلایل مختلف انجام آن کار را به تاخیر نیندازیم. برای داشتن یک زندگی سالم فقط گفتن اینکه می‌خواهم سلامت و شاد باشم کافی نیست، بلکه عمل کردن به شیوه‌هایی که می توانند باعث پدید آمدن یک زندگی سالم باشد بسیار اهمیت دارد.
 

بیایید از اینجا شروع کنیم که عادت‌های بد خود را شناسایی کرده و انجام آن‌ها را کاهش دهیم تا زمانی که دیگر آن عادت بد به طور کامل حذف شود. ترک بعضی از عادت‌های بد به جسم و برخی به روان کمک فراوانی می‌کند. این را بدانیم که هر یک از ما خودمان مسئول انجام این تغییرات هستیم و هیچکس در این رابطه نمی تواند کاری برای ما انجام دهد! در واقع بهتر است ما عادت‌های بد را با عادت‌های خوب و مفید جایگزین کنیم زیرا که چرخه شکل‌گیری عادت به ما نشان می‌دهد که فقط کنار گذاشتن یک عادت بد برای بهبود کیفیت زندگی کافی نیست.

شما می توانید با مطالعه ی مطالب مربوط به راهکارهای ترک عادت های بد خیلی در این زمینه به خودتان کمک کرده و انگیزه های خود را برای ترک این نوع از عادت ها افزایش دهید. همچنین کتابی به نام «قدرت عادت» از چارلز داهیگ را نیز معرفی می نماییم تا با مطالعه ی آن هر چه بیشتر با انگیزه های پنهان در وجود خودمان آشنا شویم که چطور به دست خودمان و آهسته آهسته این عادات را در خود شکل داده و به آنها دچار می شویم!

توصیه ی دیگر ما این است که برای داشتن
زندگی شاد و سالم همواره مراقب حرف‌هایی که از درون به خودمان می‌زنیم باشیم، چه اینکه قدرت تاثیرگذاری این حرف های درونی چندین برابر بیشتر از حرف‌هایی است که دیگران به ما می زنند! بنابراین افکار و انرژی‌های منفی ما قادرند مانند یک تیشه ریشه جسم و روانمان را نابود کنند و اگر این افکار و نداهای درونی مثبت باشند می توانند مانند نورافکنی، درون ما را روشن کرده و نور امید را در دل ما تابانده و ما را برای استقبال از اتفاقات خوش زندگی آماده نماید. بنابر این همه چیز به خودمان بستگی دارد. تنها ما هستیم که می‌توانیم صدای این افکار مزاحم و سرزنشگر را برای همیشه در درون خود ساکت کنیم. فراموش نکنیم اینکه دائم در فکرمان توانایی‌ها و نقاط قوتمان را تحسین کنیم و یا اینکه به خاطر اشتباهاتمان، مدام خودمان را سرزنش کنیم، قدرت ما برای ساختن آینده‌مان را شکل می‌دهد.

 


اگر دیدید که رها شدن از دست این گفتگوهای منفی در درونتان کار مشکلی است، پیشنهاد می‌کنیم مقداری در این خصوص مطالعه کنید. ما ضمن دعوت به مطالعه ی مقالات خوب در این زمینه، کتاب «شفای زندگی» که توسط «لوییز هی» نوشته شده را خدمتتان معرفی می نماییم. او در این کتاب پرفروش و معروف به خوبی برایمان توضیح داده است که زندگیمان انعکاس افکار خود ماست. در این کتاب با مطالعه راهکارهای موثر در خانه تکانی ذهنمان از تمام افکار منفی، مانند سرزنش، نفرت و احساس گناه، می توانیم کمک های فکری شایان توجهی به خودمان نماییم.
ما در هفته آینده بازهم در این خصوص با شما مطالبی را در میان خواهیم گذاشت.
موفق باشید.

اقتباس، تهیه و تنظیم:فاطمه موسوی، روان شناس و زوج درمانگر
شاهین نوش آبادی، مدرس و مشاور امور خانواده

 
۱
نام شما
آدرس ايميل شما

شرح کوتاه نخستین غزل از دیوان حافظ شیرازی (قسمت سوم و چهارم) به همراه تصویر و موسیقی ناز معشوق و نیاز حافظ (قسمت سوم) ناز ...
16- حق حفاظت از پاکی محیط زیست این حق جزو حقوق متقابل است و اگر یک نفر رعایت نکند همه مغبون می شوند. اساس ان بر رعایت قاعده طلایی ...
ادامه مصاحبه با مهندس علی اکبر معین فر