تاریخ انتشارشنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۵۸
کد مطلب : ۲۳۴۲
ایجاد درآمد پایدار برای مدارس با خرید برق تولیدی توسط دولت

رفع مشکل ناترازی با نصب نیروگاه‌های خورشیدی بر بام مدارس

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان اینکه با نصب نیروگاه‌های خورشیدی در بام مدارس بخشی از نیازمندی‌های انرژی کشور در جهت کاهش ناترازی رفع می‌شود گفت: ضریب تابش و بازدهی انرژی مربوط به این موضوع را سازمان انرژی‌های تجدید پذیر وزارت نیرو مشخص کرده اما بخش عمده و بیشتر استان‌های کشور دارای قابلیت استفاده از این نیروگاه‌ها هستند.
رفع مشکل ناترازی با نصب نیروگاه‌های خورشیدی بر بام مدارس
مجید عبداللهی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه موضوع استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی برای تولید انرژی خورشیدی بر بام مدارس به عنوان یکی از موضوعات حوزه وزارت آموزش و پرورش، در دستور کار قرار گرفته است گفت: برای آنکه کار روی روال و چارچوب مشخصی تعریف شود، تفاهمنامه همکاری مشترکی بین سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی وزارت نیرو و معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، سازمان نوسازی مدارس و جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور منعقد شده است.
وی با بیان اینکه این تفاهمنامه دو وجه دارد افزود: وجه اول نصب سلول‌های خورشیدی بر بام مدارس و وجه دوم ترویج فرهنگ و تفکر مربوط به استفاده از این موضوع در مدارس است که معاونت آموزش متوسطه متولی بخش فرهنگی کار است. حوزه نصب و طراحی زیرساخت‌ها و سخت‌افزار مربوط به این موضوع بر عهده سازمان نوسازی مدارس است.
معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان اینکه جامعه خیرین مدرسه‌ساز به عنوان یکی از ارکان تفاهمنامه است و می‌توان از ظرفیت بزرگ خیرین در حوزه‌های مختلف استفاده کرد ادامه داد: خیرین قبلا در حوزه مدرسه‌سازی کمک کرده‌اند، این اتفاق و این اقدام کمک موثری به حوزه مدرسه‌یاری و مدرسه‌داری است یعنی درآمد پایدار و اقتصاد مدرسه را هدف‌گیری می‌کند، همچنین ضمن کمک به بحث‌های تولید انرژی و ناترازی‌های اخیر کشور به حوزه اقتصاد مدرسه کمک می‌کند.
عبداللهی با بیان اینکه اگر این نیروگاه‌های خورشیدی در مدارس خیرساز نصب شوند امکان خرید برق تولیدی توسط دولت میسر می‌شود گفت: با حمایتی که دولت در این قالب انجام داد، برق مربوط به تولید انرژی‌هایی مثل خورشید در مدارس جزو طرح‌های حمایتی مد نظر قرار گرفت و با ضریب ۱.۲ درصد، منفعت بهتری برای مدارس به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه در این چارچوب برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته است افزود: کار ساخت این سلول‌ها در کشور در دستور کار قرار گرفته، در حدود نیمی از استان‌های کشور کار اجرایی عملیات در مدارس اتفاق افتاده و در دو استان اصفهان و قم به صورت ویژه دنبال می‌شود که محور اصلی کار جامعه خیرین و مجامع خیرین مدرسه‌ساز استان‌ها هستند که این کار را دنبال می‌کنند.
معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان اینکه بازدهی مربوط به این نیروگاه‌ها از ۵ کیلو وات به ۲۰ کیلو وات که تقریبا در مدارس قابلیت نصب دارد، متغیر است ادامه داد: تمرکز روی ۲۰ کیلوواتی است که در مدارس متوسط و بزرگ مقیاس قابلیت نصب و بهره‌برداری دارند.
عبداللهی با بیان اینکه امیدواریم این فعالیت به صورت فراگیر در بخش عمده‌ای از مدارس کشور مورد استفاده قرار گیرد گفت: می‌توان از ظرفیت پشت بام مدارس دولتی و غیردولتی در این راستا استفاده کرد تا بخشی از نیازمندی‌های انرژی کشور در جهت کاهش ناترازی رفع شود.
وی با بیان اینکه در کشور ضریب تابش و بازدهی انرژی مربوط به این موضوع را سازمان انرژی‌های تجدید پذیر وزارت نیرو مشخص کرده عنوان کرد: این سازمان مشخص کرده بیشترین میزان بازدهی انرژی و بهره‌وری در کجاهاست. بخش عمده کشور و بیشتر استان‌های کشور دارای قابلیت استفاده هستند.
معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور در پاسخ به اینکه کدام استان‌ها دارای اولویت استفاده از این نیروگاه‌ها هستند؟ اظهار کرد: باید آمادگی جامعه خیرین و فضاهایی که برای این موضوع پیش‌بینی شده را در استان‌ها بررسی کنیم و استقبال خیرین از این موضوع دیده شود. از طرف دیگر بحث‌های مالکیتی و استفاده از فضا توسط وزارت آموزش وپرورش دنبال شود که موضوعات قابل تعریف و پیگیری است.
۰
نام شما
آدرس ايميل شما

شرح کوتاه نخستین غزل از دیوان حافظ شیرازی (قسمت سوم و چهارم) به همراه تصویر و موسیقی ناز معشوق و نیاز حافظ (قسمت سوم) ناز ...
اعلامیه جهانی حقوق بشر   ماده 26 اعلامیه جهانی حقوق بشر: 1- هر کس حق دارد که از آموزش و پرورش بهره مند شود. آموزش و پرورش ...
ادامه مصاحبه با مهندس علی اکبر معین فر