ock_Child_immediate'; ?>ock_Child_immediate'; ?> هنر زندگی (۱۸۹) | نازی آبادی ها
تاریخ انتشاردوشنبه ۴ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۲۳:۱۵
کد مطلب : ۲۴۲۰

هنر زندگی (۱۸۹)

سلام و درود بر شما خوبان

آغاز سال نو و آمدن بهار طبیعت و سرسبز شدن درختان که با روزهای ماه رمضان و شب های قدر تقارن پیدا کرده است، فرصت خوبی برای تجدید قوای جسمی، فکری و روحی پدید آورده که یقین داریم افرادی که عمیق تر به درونیات خود توجه می کنند در حال بهره گیری فراوان از این اوقات و لحظات معنوی، دل انگیز و پرانرژی هستند.
ما در مورد رابطه ی سیستم ایمنی بدن و امور معنوی با هم بررسی هایی داشتیم. اجازه
دهید امروز به تاثیرات پرداختن به معنویات در جسم و جان توجه بیشتری بنماییم: 

توجه به امور معنوی و تغذیه بعد روحی، چه زمینه هایی را در ما تقویت می کند؟

باید اذعان کنیم که رابطه بین معنویت و سلامتی بدن انسان موضوعی پیچیده و در حال بررسی است. امروزه کم نیستند روان شناسانی که با مطالعات گسترده دنبال راه ها و روش هایی هستند تا بتوانند از طریق توجه به امور معنوی، سلامتی و آرامش درونی را برای مراجعین خود به ارمغان آورند. در عین حال بررسی ها نشان از آن دارد که معنویت می‌تواند علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن که پیشتر به آن پرداخته شد، تأثیرات مثبتی بر امور دیگر زندگی داشته باشد که در نهایت منجر سلامت جسمی و روانی انسان ها می گردد.

 


به عنوان مثال یکی از مسائلی که می‌تواند سیستم ایمنی را تضعیف کند، استرس می باشد. بخصوص اگر فرد بر اثر
بی توجهی به وضعیت درونی خودش در طولانی مدت دچار استرس مزمن شده باشد، معمولاً روان شناسان از طریق تمرین ها و روش‌هایی مانند مدیتیشن، دعا و یوگا او را در کاهش استرس و ایجاد آرامش درونی کمک می کنند.
مطالعات انجام شده در این زمینه نشان داده‌اند افرادی که به صورت منظم به امور معنوی خود می پردازند و از معنویت خوبی برخوردارند، به همان میزان سطح کورتیزول یا همان هورمون استرس پایین‌تری دارند که باعث می شود سیستم ایمنی قوی‌تری نیز داشته باشند. بنابر این نماز، دعا و مدیتیشن می‌توانند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن کمک جدی کنند.
جالب است که پرداختن فرد به امور معنوی آن هم به طور
منظم و در ساعات مشخصی از شبانه روز بسیار می تواند باعث افزایش افکار مثبت و احساساتی مانند شادی، قدردانی و عشق شود که این امور همگی می‌توانند بر سلامتی انسان تاثیر فوق العاده ای داشته و حتی سیستم ایمنی را نیز تقویت کنند.

 

اتفاق جالبی که با ایجاد چنین روندی در زندگی انسان می افتد بهبود وضعیت خواب در انسان می باشد. همه می دانیم که خواب کافی، عمیق و راحت به چه میزان می تواند تاثیر مثبتی بر تمامی ارگان های جسمی، فکری و روانی ما داشته باشد و برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی، امری ضروری است. در اینجا نقش پرداختن به امور معنوی که می‌تواند با کاهش استرس و ایجاد آرامش، به بهبود کیفیت خواب کمک کند انکار ناپذیر است.
ما
بارها در مقالات مختلف «هنر زندگی» به تقویت دوستی های خوب و ارتباطات اجتماعی ارزشمند توصیه نموده ایم، چرا که امروزه ثابت شده است ارتباطات اجتماعی قوی می‌تواند بصورت معجزه آسایی از فرد در برابر بیماری‌ها محافظت کند. خیلی خوب است که بدانیم پرداختن به امور معنوی اغلب با ایجاد حس تعلق و ارتباط با دیگران همراه است و روحیه ی بهتری در درون جمع دوستان به ما می دهد و متقابلاً از انرژی خوبی که در چنین اجتماعاتی وجود دارد، بهره بیشتری به دست می آوریم.

 

نکته ی مهمی که باید به آن اشاره شود این است که معنویت یک مفهوم شخصی است و می‌تواند
برای هر فرد معنای متفاوتی داشته باشد. روش‌های مختلفی برای تقویت معنویت وجود دارد، از جمله نماز، دعا، مدیتیشن، یوگا، گذراندن وقت در طبیعت و ارتباط با دوستان صمیمی و یکرنگ که هر یک اگر با توجه و بصورت منظم انجام پذیرد تأثیرات سازنده ی بیشتری خواهند داشت. 
نکته ی مهم دیگر این است که معنویت نمی‌تواند جایگزین درمان‌های پزشکی شود و نباید هیچگاه درمان های پزشکی را نادیده گرفت، اما می‌تواند به عنوان یک مکمل برای بهبود سلامت جسمی و روانی مورد استفاده قرار گیرد.
برای همه ی شما خوبان آرزوی موفقیت، سلامتی و شادکامی داشته و امید است با تاباندن نور معنویت در زندگی خود، از انرژی، تحرک و پویایی بیشتری بهره مند باشیم.

تألیف، تهیه و تنظیم:
فاطمه موسوی، روان شناس و زوج درمانگر 
شاهین نوش آبادی، مدرس و مشاور امور خانواده

 
۱
نام شما
آدرس ايميل شما

شرح کوتاه نخستین غزل از دیوان حافظ شیرازی (قسمت سوم و چهارم) به همراه تصویر و موسیقی ناز معشوق و نیاز حافظ (قسمت سوم) ناز ...
اعلامیه جهانی حقوق بشر   ماده 26 اعلامیه جهانی حقوق بشر: 1- هر کس حق دارد که از آموزش و پرورش بهره مند شود. آموزش و پرورش ...
ادامه مصاحبه با مهندس علی اکبر معین فر