تاریخ انتشارشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۲۲
کد مطلب : ۲۶۹

هنر زندگی (۱۰)


درود بر هم محله ای های خوب و مهربان
دوستانی که مطالب هنر زندگی را دنبال می کنند در جریان هستند که در این مجال به دنبال یادآوری تکنیک‌ها و روش های گفتگوی موثر و ثمربخش هستیم و پس از دو توصیه شنونده خوب بودن و محترمانه گفتگو کردن اکنون به سومین توصیه برای همسران در هنگام گفتگو با یکدیگر رسیدیم؛
توصیه سوم:

🔴 شفاف و به دور از ابهام با یکدیگر گفتگو کنید:
یکی از شایعترین زمینه های ایجاد سوء تفاهم در بین همسران همین مبهم و غیر شفاف حرف زدن است. بکارگیری تعابیر و اصطلاحاتی که چند پهلو هستند و معانی گوناگونی می توان از آن استنباط کرد مشکل بزرگی در هنگام گفتگو پدید می آورند که از آنها بعنوان تعابیر مبهم و غیر شفاف یاد می شود، این تعابیر معمولاً در ذهن گوینده مطلب دارای منظور دیگری است ولی از آنجا که حامل معانی مختلفی هستند گیرنده ی پیام با ذهنیت خود معنای دیگری برداشت کرده که حاصل آن یک گفتگوی پر چالش و بدفرجام است. اگر بخواهیم به تعدادی از این تعابیر گنگ و غیر شفاف اشاره کنیم، می توان این گزاره ها و اصطلاحات را برشمرد:
- این چه وضعیه آخه؟
- تو و این کارها!!!
- باشه، بعداً می ‌فهمی!
- درست حرف بزن!
- حالیت می کنم!
- تو اصلاً متوجه نیستی چی داری میگی!
- این ‌جوری نباش!
- خُب باشه!
- واقعاً متأسفم!
- فهمیدم با تو چی ‌کار کنم!
- واقعاً که!
- آخه اینم شد زندگی!؟
- دیگه بس‌کن!
- عجب آدمی هستیا !!!
- هیچوقت نمی خوای درست بشی!
- و.....
 


متأسفانه
ما از این نوع عبارات گنگ که می توان از آن برداشت های مختلفی کرد و معمولاً بار معنایی بسیار منفی را به مخاطب ما منتقل می کند  و حتی کل ارزش های یک زندگی را زیر سوال می برد، بسیار زیاد استفاده می ‌کنیم و نه ‌تنها نمی ‌توانیم احساس و فکرمان را به دیگری انتقال دهیم، بلکه موجب سوء تفاهم، دعوا، کینه و نفرت هم می ‌شویم.

 




در بسیاری از موارد فوق، تنها با یک اتفاق کوچک و یک بحث معمولی اما با بکارگیری این تعابیر گنگ و غیر شفاف خیلی زود کار به جای باریک کشانده می شود و جالب است که خود زوجین هم نمی دانند چطور شد که اینطور شد!؟
توصیه ما این است که مثلاً بجای بکارگیری این تعبیر گنگ که «تو اصلأ متوجه نیستی چی داری میگی!» که می تواند کل شخصیت و درک و شعور همسرتان را ناخودآگاه زیر سوال ببرد (که شما قطعاً چنین قصدی نداشتید) فقط روی همان مشکل یا رفتار مورد نظر صحبت کنید و توضیح دهید که: «عزیزم، من فقط روی فلان حرف شما که اون روز در جمع به من گفتی حرف دارم و می خوام ازت خواهش کنم با اون لحن منو در جمع مورد خطاب قرار ندهی! فقط همین! »
در اینجا شما کل شخصیت همسرتان را زیر سوال نبرده اید و مطمئن باشید با این شفافیتی که در گفتگو بکار برده اید، پاسخ خوبی دریافت خواهید کرد و گفتگوی شما به جر و بحث منجر نخواهد شد!

همانطور که قبلاً نیز گفته شده، بهتر است به هنگام گفتگو با همسرمان از عجله در پاسخگویی بپرهیزیم تا دچار خطای در استفاده از تعابیر و اصطلاحات گنگ و غیر شفاف نشویم.
امیدواریم تا هفته ی بعد روی این توصیه دقت و تمرین فراوان داشته باشید.
برایتان زندگی سراسر عشق و صفا و صمیمیت آرزومندیم🌹
 
فاطمه موسوی، روان شناس
شاهین نوش آبادی، مشاور
 
۲
نام شما
آدرس ايميل شما

شرح کوتاه نخستین غزل از دیوان حافظ شیرازی (قسمت سوم و چهارم) به همراه تصویر و موسیقی ناز معشوق و نیاز حافظ (قسمت سوم) ناز ...
16- حق حفاظت از پاکی محیط زیست این حق جزو حقوق متقابل است و اگر یک نفر رعایت نکند همه مغبون می شوند. اساس ان بر رعایت قاعده طلایی ...
ادامه مصاحبه با مهندس علی اکبر معین فر