تاریخ انتشارشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۲
کد مطلب : ۳۳۱

هنر زندگی (۱۶)


سلام بر شما همراهان گرامی

تاکنون چندین توصیه برای بهتر شدن وضعیت گفتگو در بین همسران خدمت شما تقدیم شده و اینک یک توصیه مهم دیگر که می تواند به هنگام گفتگو به کار آید، ارائه می شود.

توصیه نهم:

🔴 بهترین راه ها و روش های عذرخواهی از همسر از یک سو  و گذشتن از خطا از سوی دیگر:

 زندگی زناشویی به دلیل طولانی بودن و گذران سالهای متوالی، دارای فراز و نشیب های فراوانی در رابطه ی بین همسران است. در خیلی از مواقع این اتفاق می افتد که یکی از طرفین خطایی را مرتکب می شود که تاثیر منفی جدی بر روح‌ و روان طرف دیگر می گذارد. در اینجا آنچه‌که نجات بخش این رابطه می تواند باشد، یک عذرخواهی جانانه و عمیق از سوی کسی که خطا را مرتکب شده و یک پذیرش عذرخواهی و بخشیدن بزرگوارانه از سوی طرف دیگر است. 
معذرت خواهی مهارتی ضروری در ازدواج و زندگی مشترک است که باید همه همسران این مهارت را بیاموزند و بدانند پس از بگو مگو و بروز دعوا یا قهر در رابطه، چطور از همسر خود به بهترین نحو معذرت خواهی کنند. برای همه زن و شوهرها پیش می آید که گاهی ناخواسته به علت یک اختلاف نظر یا سوء تفاهم شروع به جر و بحث و دعوا می کنند و یکدیگر را می رنجانند اما این رنجش با کوتاه آمدن یکی از آنها و عذرخواهی و بخشش از سوی دیگر برطرف می شود و باعث ایجاد شکاف بزرگ در زندگی نمی شود. متاسفانه باید گفت که در جامعه ما هم فرهنگ معذرت خواهی به خوبی آموزش داده نشده و هم فرهنگ گذشتن از خطا رشد نیافته است. معذرت خواهی بدین معنی نیست که شما کوچک می شوید و یا اینکه همیشه مقصر هستید بلکه ممکن است ناراحتی به دلیل تفاوت
نظر و عقیده به وجود آمده باشد که در این صورت فردی که روح‌ بزرگتر و گذشت بیشتری دارد، غرور خود را کنار می گذارد و از دیگری معذرت خواهی می کند. در اینجا لازم است تا طرف دیگر نیز با بلند نظری، تواضع همسرش را ببیند و پذیرای عذرخواهی او شود.
در زندگی زناشویی اشتباه کردن، قبول اشتباه، احساس خجالت و عذرخواهی بابت آن نشان دهنده ضعیف بودن شما و یا آتو دادن به همسرتان نیست بلکه نشان می دهد شما آنقدر بزرگ و بالغ شده اید که اشتباهاتتان را پذیرفته اید. این نکته هم قابل ذکر است که طرف مقابل نیز زیاد سخت نگیرد و اگر شرایط عذرخواهی را مطلوب دید، پوزش را بپذیرد و دیگر به روی همسرش نیاورد.👌
برای عذر خواهی بهتر است ابتدا به کار یا رفتاری که انجام داده اید و سبب شده همسرتان ناراحت شود فکر کنید و به این نتیجه برسید که کارتان اشتباه بوده است و مسئولیت اعمال خود را بپذیرید. سپس خودتان را جای همسرتان قرار دهید و احساس او را درک کنید و قبول کنید که به احساس همسرتان صدمه زده اید. حتی الامکان از همسرتان حضوری معذرت بخواهید آنهم به صورت شخصی و رو در رو.
 اگر امکان عذرخواهی حضوری میسر نبود می توانید به شکل مکالمه، پیام یا ایمیل یا نامه از او عذرخواهی کنید اما این موضوع خیلی مهم است که عذرخواهی باید حتماً خالصانه، صادقانه و صمیمانه باشد زیرا یک معذرت خواهی صمیمانه به ایجاد اعتماد مجدد کمک می کند. پس علت عذرخواهی را مشخص کنید و برای آن مسئله و موضوع عذرخواهی کنید.
پس از اینکه متوجه شدید با رفتار و کارهایتان به احساسات همسر خود آسیب وارد کرده اید، خودتان را ببخشید هر چند این کار برایتان سخت باشد اما بخشیدن خودتان احساس اطمینان و دلگرمی بیشتری به شما می دهد و بنابراین تلاش می کنید تا همسر بهتری شوید.
به همسرتان بگویید که بابت رفتارتان متاسفید و تلاش می کنید دفعه بعد بهتر عمل کنید. از گفتن «متاسفم» ترسي به دل راه ندهيد. روابط زناشويي ايجاب مي کند که اگر خواسته و ناخواسته اسباب تکدر خاطر همسرتان را فراهم کرده ايد، در مقام پوزش برآييد و تاسف خود را به او اطلاع
دهيد.

در صدد جبران اشتباهتان باشید

به همسرتان نشان دهید که برای جلوگیری از تکرار اشتباهتان، کارهایی را انجام می دهید و به جز معذرت خواهی کلامی، تلاش می کنید تا اشتباهتان تکرار نشود.
به جای حرف زدن، عمل کنید زیرا تاثیر عمل بیشتر از حرف است. تلاش کنید تا اشتباهاتتان را جبران کنید و رفتار خود را تغییر دهید و به یک انسان بهترتبدیل شوید تا همسرتان متوجه پیشرفت شما شود.
پس از معذرت خواهی و احساس تاسف، همسرتان را در آغوش بگیرید اما چنانچه همسرتان نمی خواهد او را لمس کنید، به او زمان دهید.

برای او یک هدیه بخرید

برای همسرتان گُل مورد علاقه اش را بخرید و یا یک هدیه ی عاشقانه ی جذاب به او تقدیم کنید.
 

مسئولیت آنچه انجام داده، یا انجام نداده اید را بر عهده بگیرید و هیچ گاه برای کار اشتباه خود عذر و بهانه نیاورید.
ممکن است همسر شما به هنگام پذیرش عذرخواهی، از شما انتقادکند، در چنین موقعیتی گارد نگیرید و‌ به موضع تدافعی نیفتید و انتقاد همسر خود را با روی باز پذیرفته و به راحتی گوش کنید.
قبلاً هم گفتیم که بهتر است همسران در موضع بخشیدن، گذشته را فراموش کنند و در هنگام صحبت و گفتگو، کار اشتباه همسرشان را که بابتش عذرخواهی کرده را مجدداً وسط نکشند.
همسر خطا کرده پس از عذرخواهی به همسرش بگوید که دوستش دارد و بگوید که این احساس نسبت به همسرش هیچ گاه و تحت هیچ شرایطی تغییر نخواهد کرد.
برای یک عذر خواهی تاثیر گذار، صادقانه و خالصانه باید درخواست بخشش کنید و بگویید من از کاری که کرده ام پشیمانم و می دانم که کار من به احساسات تو آسیب وارد کرده، سعی می کنم در آینده دیگر این اشتباه را نکنم، آیا تو مرا می بخشی؟
و در آخر می توانید از خودش سوال کنید چه کاری می توانید انجام دهید تا آرامش او را تأمین کنید؟
کاملاً ملاحظه می کنید که تمامی این تلاشها برای داشتن زندگی بهتر و شیرین تر است و هنر زندگی همین است که زندگی را هرچه بیشتر عاشقانه، شاداب و رو به رشد به پیش ببریم. چنین زندگی و رفتاری را برایتان آرزومندیم.🌹

فاطمه موسوی، روان شناس
شاهین نوش آبادی، مشاور
۳
نام شما
آدرس ايميل شما

feedback
Iran, Islamic Republic of
آیا این روش های عذرخواهی کردن که گفتید فقط مخصوص آقایان است!؟ برای خانم ها اگر بخواهند عذرخواعی کنند چه پیشنهادی دارید؟
شاهین نوش آبادی، مشاور خانواده
feedback
Iran, Islamic Republic of
باسلام، ممنونم از نکته سنجی شما، باید عرض کنم که روش های ارائه شده برای عذرخواهی در «هنر زندگی ۱۶» بدون تفکیک جنسیتی برای همسران آمده و سوال شما باعث شد تا ان شاءالله در «هنر زندگی ۱۷» یعنی هفته ی آینده بصورت مبسوط و تفکیک شده روش های عذرخواهی آقایان از خانمها و بالعکس را خدمتتان توضیح دهیم. با سپاس
شرح کوتاه نخستین غزل از دیوان حافظ شیرازی (قسمت سوم و چهارم) به همراه تصویر و موسیقی ناز معشوق و نیاز حافظ (قسمت سوم) ناز ...
16- حق حفاظت از پاکی محیط زیست این حق جزو حقوق متقابل است و اگر یک نفر رعایت نکند همه مغبون می شوند. اساس ان بر رعایت قاعده طلایی ...
ادامه مصاحبه با مهندس علی اکبر معین فر