به دنبال مطلب هفته ی گذشته می خواهیم در مورد موضوع مهم «گفتگو» و بخصوص «گفتگو در خانواده» براتون بگیم.
هنر زندگی ۴
سلام بر دوستان هم محله ای
امیدواریم که در این روزهایی که در اوج قله ی موج پنجم کرونا هستیم، خیلی بیشتر از پیش مراقب سلامتی خود و خانواده تون باشید .
براتون گفته بودیم که در ستون «هنر زندگی» سعی بر این داریم تا با یادآوری های مهم ، صحنه ی زندگی خود را همواره سالم، شاد و رو به رشد نگهداریم . بنابر این به دنبال مطلب هفته ی گذشته می خواهیم در مورد موضوع مهم «گفتگو» و بخصوص «گفتگو در خانواده» براتون بگیم.
می دانید که از رایج ترین راههای ارتباطی ما انسانها باهم «گفتگو» است. همین گفتگویی که ممکن است خیلی ساده از کنار آن رد شویم، گاهی آنقدر مهم است که می تواند مسیر زندگی ما را تغییر دهد.
دقت کرده اید که اگر یک گفتگو، دلچسب و شیرین پیش رود چقدر می تواند در پدید آمدن روحیه خوب و مثبت در ما و در مخاطب ما موثر باشد!؟ و همینطور بر عکس!!!!
وای که چقدر از تخریب ها در روابط انسانی بر اثر همین گفتگوهای منفی صورت میگیرد!
به نظر شما ویژگی های یک گفتگوی خوب و سالم و ثمربخش چیست!؟ چگونه است که برخی از انسانها همواره از گفتگو با دیگران لذت برده و به تبادل انرژی مثبت می پردازند و برخی نه!؟
به نظر می رسد اصول و قواعدی در هنگام گفتگو وجود دارد که اگر رعایت شود می تواند نتایج خوبی به بار آورد. رعایت این قواعد خیلی هم سخت نیست و فقط کمی دقت و توجه و تمرین لازم است تا ما هم بتوانیم فضای گفتگوی خود را با مخاطب خود، شیرین و اثربخش و جذاب کنیم. حالا این مخاطب ما می تواند همسر ، فرزند، والدین، دوست ، همسایه ، فامیل و یا هر کس دیگری باشد👌
🔺محبت و صمیمیت، روح حاکم بر گفتگوی ثمر بخش:
اگر در گفتگوی میان ما انسانها، رایحه ی محبت و صمیمیت به مشام برسد قطعاً نتایج خوبی به بار خواهد آورد. فراموش نکنیم که خداوندمتعال نیز باب سخن را با ما انسانها همواره با «بسم الله الرحمن الرحیم» شروع کرده تا به ما بگوید که روح حاکم بر این ارتباط بخشندگی و مهربانی است.
دقت کنیم که در گفتگویی که قرار است محبت و صمیمیت در آن موج بزند قطعاً در تک تک واژه های آن احترام به مخاطب، تکریم و بزرگواری، ادب و احترام، توجه به سخن مخاطب و خوب گوش دادن، پرهیز از عجله در پاسخ دادن، نپریدن وسط حرف مخاطب و وارد قضاوت نشدن نسبت به او به گونه ای که امنیت روانی طرفین همواره در هنگام گفتگو حفظ گردد، مورد عنایت و توجه قرار می گیرد.
توصیه مهم این است که گاهی متوجه می شویم مخاطب ما به هنگام گفتگو، کنترل از دستش خارج شده و اصول و قواعد فوق را رعایت نمی کند. اینجا نقش ما به عنوان طرف دیگر گفتگو بسیار مهم است که چگونه با مدارا و صبوری و حتی افزایش رایحه ی محبت و صمیمیت، آرامش را به فضای گفتگو و به مخاطب خود بازگردانیم و او را مجدداً به مسیر گفتگوی سازنده برگردانیم.
شاید در این رابطه باید به خداوند مهربان پناه ببریم که اگر ببینیم مخاطب ما در گفتگو عصبانی شده و ما نیز بخواهیم عصبانی شویم و بر این آتش بجای آب، بنزین بپاشیم!!!!
انسان های بزرگ و فهیم همواره مراقب بهداشت روانی خود و مخاطب خود بهنگام گفتگو هستند و ما به شما قول می دهیم کسب جایگاه بزرگی و فهیم بودن به هنگام گفتگو واقعاً دست یافتنی است و همه ی ما می توانیم به این جایگاه برسیم، به شرطی که مراقب لحظات گفتگوی خود با همسرمان، فرزندمان، پدر و مادرمان، دوستمان و هر مخاطب دور و نزدیکمان باشیم .
مجدداً در هفته آینده باهم در این موضوع مهم سخن خواهیم گفت .
برقرار و پایدار باشید و گفتگوی جذاب داشته باشید. 🌹