گزارش کمیته آموزش و پرورشِ مؤسسه همیاران رشد نازی آباد
به نام خدای مهربان
« کمیته آموزش و پرورشِ مؤسسه همیاران رشد نازی آباد »
محله، از همسایگانی تشکیل شده که به دلیل بافت فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، اعتقادی و... کُنشهای اجتماعیِ محلة خود را شکل داده و برایشان «معنادار» بوده که عامل پیوند، قرابت و نزدیکی ساکنان محله با همدیگر است.
محله ها همواره مملو از فرصت ها و تهدیدهایی است که میزان و نوع پیوند ساکنان آن امکان بهره برداری حداکثری از فرصت ها و غلبه بر تهدیدها و نیز تبدیل آن به فرصت ها را فراهم می سازد. ازاین منظر حفظ بافت و ساختار و ارزش ها و چارچوب های آن میتواند به عنوان یک کارکرد اجتماعی، توسعة محله و به روز نگاه داشتن آن را نیز در پی داشته باشد.
موسسة همیاران رشد نازی آباد، با نگاه به حفظ ساختار، ارزش ها و چارچوب و بافت این محله، زمانی شکل گرفت که بسیاری از ساکنان آن شاید از توانمندی ها و موقعیت های موجود آن کمتر اطلاع داشتند. توانمندی هایی چون؛ نیروی انسانی مؤثر، فرصت های اشتغال، فرصت های بهسازی و ارتقای سطح فرهنگ محله و... که از پس این اقدام، خود را نشان داد و هم اکنون نیز مؤسسه در تلاش است تا با بهره وری از این شرایط در ارتقای سطح محلة نازی آباد مؤثر افتد.
تشکیلات مردم نهاد «موسسة همیاران رشد نازی آباد» برای بهره برداری حداکثری از امکانات بالقوة محله پس از اقدامات اولیه، فعالیت هایی را در قالب کمیته هایی سامان داده و کمیته ها با هدف به فعلیت رساندن توانایی های موجود، فعالیت هایی را طراحی، برنامه ریزی و اجرا کردند.
یکی از آن کمیته ها؛ کمیتة آموزش و پرورشِ مؤسسه همیاران رشد نازی آباد است که ارتقاء فعالیت های مدارس و کیفیت بخشی آن، یکی از دغدغه های جدی آن بوده و در مدارس، با یاری معلمان، مدیران و دانش آموزان و نیز با حضور جمعی از فرهنگیان محله، این گام مهم به هدف ارتقاء کیفی سطح آموزش و پرورش برداشته شد.
کمیته آموزش و پرورش از پاییز سال 1396 با حضور برادران: حیدر زندیه، علیرضا هاشمی، علیرضا عراقی نیا، عباس عنایت پور، محمد شارعی، اردشیر کبودوند، کاظم حمیدی، رئوف علایی، مسعود فرازمند، سعید علیزاده، رضا اسماعیلی، سید جلال موسوی، محمدرضا رزاقی، حسین حاج حسین زاده و... تشکیل شد.
اهم فعالیت های کمیته (8 جلسه در سال 1396، 17 جلسه در سال 1397 و 12 جلسه در سال 1398 برگزارشد)، در ارتباط با تدوین و تصویب آئین نامه های داخلی و ساختار کمیته و سپس بررسی مسائل و موضوعات آموزش و پرورش منطقه 16 و اقداماتی که کمیته می تواند انجام دهد، صورت گرفت.
برای تحقق برنامه ها دو کارگروه؛ دانش آموزی و توانمندسازی نیروی انسانی در این کمیته، اقدامات مربوط را عهده دار بودند.
اقداماتی که کمیته به صورتی عملی انجام داد عبارتند از:
ـ برگزاری کارگاه مدیریت مبتنی بر تئوری انتخاب برای مدیران مدارس دورة ابتدایی
ـ برگزاری کارگاه یادگیری سازگار با مغز برای مدیران مدارس
ـ برگزاری نشست هایی با حضور مدیر محترم آموزش و پرورش منطقه و دریافت انتظارات و فعالیت هایی که کمیته می تواند انجام دهد.
ـ برگزاری نشست با مدیران مدارس متوسطة دوم منطقه برای دریافت انتظارات و نیازهایشان و یاری رسانی نسبت به برنامه ریزی فعالیت های کیفیت بخشی در مدارس.
ـ برگزاری سه دوره کلاس های آمادگی کنکور برای دانش آموزان مستعد و نیازمند به پشتیبانی برای موفقیت در محل مؤسسه
ـ ارائة مشاوره توسط مشاوران برای دانش آموزان فوق در طی سال
ـ برگزاری جلسات انتخاب رشته جهت دانش آموزان دورة متوسطة دوم منطقه 16
ـ اقدام جهت رفع برخی نیازهای دانش آموزان مستعد
اقدامات بعدی که متاسفانه به دلیل بروز کرونا، به رغم برنامه ریزی و آمادگی امکان اقدام پیدا نکرد عبارتند از:
ـ برگزاری نشست با مدیران مدارس متوسطة دورة دوم جهت استمرارِ کیفیت بخشی مدارس.
ـ برگزاری کارگاه با آموزگاران دورة اول ابتدایی مدارس منطقه
ـ برگزاری کارگاه ریاضی با آموزگاران دورة ابتدایی مدارس منطقه
- استمرار کلاس های آمادگی کنکور برای دانش آموزان
ـ ارایة مشاورة سازشی، خانواده و تحصیلی به دانش آموزان و خانواده ها
ـ تجلیل از مدیران و معلمان نمونه منطقه در گذشته و حال
استمرار فعالیت های کمیته به محض بروز شرایط عادی پیگیری خواهد شد. اِنشاءالله
معلمان و مدیران گرامی، والدین بزرگوار و دانش آموزان عزیز جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند از طریق سایت مؤسسه سؤالات، پیشنهادات و نظرات خود را با دبیر کمیته آقای محمد شارعی مطرح نمایند.