تأکید شورایی ها بر تعیین عوارض برای خودروهای پلاک شهرستان
کاهش نرخ ورود به محدوده طرح ترافیک تهران در ۱۴۰۴
اعضای شورای شهر تهران به نامه فرماندار تهران در خصوص اعتراض هیات تطبیق به «مصوبه تعیین عوارض تردد جهت مدیریت ترافیک و تقاضای سفر از سال ۱۴۰۴» پاسخ دادند.
به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز خود نامه فرماندار تهران در خصوص اعتراض هیات تطبیق به «مصوبه تعیین عوارض تردد جهت مدیریت ترافیک و تقاضای سفر از سال ۱۴۰۴» را روی میز بررسی خود قرار دادند و جعفر تشکری هاشمی - رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران - با قرائت بندهای اصلاحی با اشاره به بهای طرح ترافیک، گفت: شورای شهر تهران با توجه به ماهیت این محدودهها، میزان واقعی عارضهای که تردد وسایل نقلیه شخصی در این محدودهها ایجاد میکند، ضرورت بازدارندگی عوارض وضع شده و لزوم کاهش هرچه بیشتر ورود خودروهای شخصی به این محدودهها، نرخ رشد عوارض را بیش از نرخ تورم اعلامی در نظر گرفته بود تا سیاست خود را مبنی بر لزوم بهرهگیری از همه ظرفیت ها جهت مدیریت تقاضای سفر و سوق دادن تقاضا به سمت حملونقل عمومی اعلام کند.
وی با بیان اینکه به رغم این توضیحات و با توجه به ایراد قانونی اعلام شده نرخ رشد عوارض اصلاح و عدد پایه عوارض برای سال ۱۴۰۴ مبلغ ١٠٢٦٠٠ تومان با رشد معادل ۳۶.۸ درصد نسبت به سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته میشود، در خصوص محدودیت های ورود پلاک های غیر تهرانی به محدوده طرح ترافیک گفت: درحال حاضر تنها ۲ درصد از خودروهای تهرانی حق ورود به محدوده طرح ترافیک دارند و ۹۸ مردم تهران به دلیل مشکلات محدودیت طرح ترافیک نمیتوانند وارد محدوده شوند.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران گفت: البته در مقابل، محدودیتها را با شبکه گستره مترو و اتوبوس با دهها ایستگاه مترو و صدها ایستگاه اتوبوس جبران کردهایم و در خیلی از شهرهای جهان محدودیتهایی برای تردد خودروها ایجاد کردهاند و به عنوان مثال در پکن قیمت پلاک یک خودرو از قیمت خود خودرو بیشتر است و سالانه فقط به تعداد محدودی خودرو اجازه اضافه شدن به خودروهای این شهر میدهند.
وی تأکید کرد: طبق مصوبه برنامه چهار ساله چهارم نیز گفته شده طرح ترافیک باید بازنگری شود و ساختار سنتی قدیمی دیگر پاسخگوی بحران هسته مرکزی شهر نیست و شورای ترافیک به استناد قانون محدودیتهای زمانی، مکانی، تعداد خودرو و نوع خودرو را اعمال کرده و بر همین اساس گفتهایم که باید عوارض مطابق با این محدودیتها دریافت شود.
تشکری هاشمی ادامه داد: اینکه بگوییم عدالت میگوید که نباید برای پلاک شهرستان محدودیت ایجاد شود، منطقی نیست، عوارض یکی از ابزارهای در اختیار برای مدیریت ترافیک است و اگر عوارض هر شهر در همان شهر وصول نشود در شهرهای دیگر نیز دریافت نخواهد شد و منجر به سوء استفاده قانونشکنان میشود و باید دولت این مسئله را حل کند تا بخشی از این نابسامانی ها اصلاح شود.
وی تأکید کرد: به دلیل عدم امکان وصول عوارض طرح ترافیک تهران در سایر شهرهای کشور، منجر به سوء استفاده و تخلفات گسترده در تهران شده است.
در ادامه ناصر امانی نماینده شورای شهر تهران در هیات تطبیق فرمانداری تهران هم به ایجاد محدودیت برای خودروهای شهرستانی انتقاد کرد و گفت که باید اصلاح شود که مهدی چمران در واکنش به این سخنان، گفت: باید مغایرت قانونی اعلام شود، دقت داشته باشید که برای مردم تهران سالهاست که طرح محدودیت طرح اجرایی میشود و طبیعی است که برای سایر مردم هم این قانون اجرایی شود و اینجا محدودیتهای قانونی ایجاد میشود نه غیرقانونی و شورای ترافیک تهران و شهردار تهران باید تصویب کند.
محمد آخوندی عضو شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه نگاه ما به خودروهای پلاک شهرستان است که در سطح محدوده طرح فعالیت میکنند اما جریمه نمیشوند، افزود: این در حالیست که یک فرد ساکن تهران که خانهاش در داخل محدوده طرح است هر روز حریمه می شود و به نظر میرسد باید بر روی نظر خودمان پافشاری کنیم.
مهدی اقراریان نیز با بیان اینکه ساماندهی مسافربرهای پلاکهای شهرستان درخواست و مطالبه مردم تهران و رانندگان تاکسی است، گفت: اگر وزیر کشور که روزگاری رئیس پلیس راهور بود ایدهای برای ساماندهی و مدیریت این خودروها دارد، بیان کنند.
به گزارش ایسنا، نهایتا اعضای شورای شهر تهران پاسخ کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران به نامه فرماندار تهران در خصوص اعتراض هیات تطبیق به «مصوبه تعیین عوارض تردد جهت مدیریت ترافیک و تقاضای سفر از سال ۱۴۰۴» را تصویب کردند.